
Kahve Falı Nasıl Bakılır? Tarihçesi Nedir?
- 04 Aralık 2019 Çarşamba, Saat: 17:07:39
Biliriz, 40 yıl hatırı vardır kahvenin. Kahve falı, uzun yıllardır insanların kehaneti için kullandıkları yöntemlerden biri olan kahve falının elbette bazı kuralları var. tabi bu kurallar ne yazıkki kitaplarda yazmıyor veya makalelerden öğrenilmiyor. bunun bir okulu da bulunmuyor. bir kahve falının nasıl bakılacağını en iyi öğreneceğimiz yer annelerimiz, teyzelerimiz. Elbette bir de falnehri uzman ekibi. tek yapmanız gereken içtiğiniz kahveniz için dilek dilemek, fincanı kapatmak, soğumasını beklemek ve her açıdan çekilmiş telvelerinizin resmini, seçmiş olduğunuz uzmanımıza göndermek.Cevabınız çok kısa bir süre içerisinde uzmanımız tarafından yorumlanıp en detaylı ve kapsamlı şekilde sizlere iletilecektir.
Şimdi inceliklere gelelim. Önce inanacağız. fincanı kapattıktan sonra başımızın üstünde saat yönünün tersine 3 kere çeviriyoruz. sonra fincanı ters çevirip ''kahve-i pir kalbime gir, kalbimden çık falıma gir'' diye dilek diliyoruz. bu işin temeli bu diyebilirim. fincan üzerine yüzük, bozuk para gibi metal nesneler koyup daha çabuk soğumasını sağlayabiliriz. bazı falcılar bunun fincandaki kötü ruhları kovduğuna inanır. 10 dakika kadar beklettikten sonra fal kıvama gelmiştir. online ortamda kahve falı baktıracaksak, bu adımdan sonra fincanımızın içinin her yönden resmini çekip seçtiğimiz falcıya göndermemiz ve yorumunu beklememiz gerekir. Kahve fincanı, fincan sapının olduğu yerden saat yönüne doğru yorumlanır. falcının sağında kalan kısım olumlu, solunda kalan kısım ise olumsuz olarak yorumlanır. Eğer sanal ortamda değil yüz yüze fal bakımı yaptırıyorsak, fincan tabağına yapışmış ve zor açılıyorsa, bu padişah falıdır ve söylentilere göre bu falda tutulan dilek kesinlikle gerçekleşir.
Fincanın dibi, kalbin içini gösterir. saklı olan ne varsa bulunacak yer fincanın dibidir. yüreğin kabarmış sözü de buradan gelmektedir. içi dolu bir fincan sorumluluk, sıkıntı, ve kedere işarettir. Fincanın dibi temizse yakın zamanda sıkıntıları atmaya başlamanın işaretidir bu.
Kahve, bir tesadüf üzerinde Yemen'de keşfedilmiştir. Yavuz Sultan Selim döneminde ise Osmanlı Kültüründe en gözde içecek olmuştur. Hatta sarayda ''kahvecibaşı'' olarak adlandırılan görevliler mevcuttur. Kahve falı kültürü ilk olarak, cariyelerin rahatça konuşulamayanları konuşabilmeleri, anlatamadıklarını anlatabilmeleri için cariyeler tarafından haremlerde başlamıştır. Fincan kapatıldığında cariyeler, istedikleri gibi dedikodu yapabilir, birbirlerine her şeyi anlatabilirlermiş. Daha sonradan bu durum kültürümüze kahve falı olarak çevrilmiştir. Her sembolün farklı anlamı vardır. Kahve falına işin uzmanları bakmalıdır. Usta olmayan kişilerin baktığı fallar, yanlış yönlendirmelere ve kötü sonuçlara neden olabilir.
Yazar Hakkında
